Blaise (April 1980)

Blaise
Blaise d'Ambrieux, een jonge schilder met even weinig talent als geld, is de minnaar van de veeleisende Geneviève, die zich laat onderhouden door de rijke industrieel Carlier.

Een onhoudbare toestand volgens Nathalie, een nicht van Blaise en zijn financiële steun en toeverlaat. Van haar komt dan ook het plan Blaise te koppelen aan de lispelende, niet erg snuggere Laura, de dochter van Carlier.

Als Blaise met haar zou trouwen, zouden de moeilijkheden uit de weg zijn.

Zij bedenken een plannetje: om indruk te maken op de Carliers huurt Blaise het luxueus appartement van Ariane Clarens, de excentrieke vriendin van Nathalie. Hijzelf zal zich laten doorgaan voor een rijke, beroemde schilder. Zij zullen hem zo de hand van hun dochter zeker niet durven weigeren.

Natuurlijk ontmoet hij er tal van personages die hij er niet verwacht, o.a.: zijn vriendinnetje Geneviève, Marie, gestuurd door het plaatsingsbureau als meisje voor alle werk, Pepita, een Spaanse schone en laatste verovering van zijn toekomstige schoonvader Antoine Carlier, alsook de enigszins puriteinse Sabine, zuster van Carlier.
Deze dames lopen in en uit en bezorgen Blaise een hoop moeilijkheden. Marie maakt, in al haar naïviteit, de situaties nog meer ingewikkeld en in deze warboel tracht Blaise het hoofd koel te houden?